Çanakkale Kent Konseyi tarafından temel eğitim okullarının ikinci kademelerinde (5,6,7 ve 8. sınıflar) eğitim görmekte olan öğrencilere yönelik düzenlenen Eğitim İçin Gönüllü destek Programı Mahalle meclislerinde başladı.
“Eğitim İçin Gönüllü Destek Programı” ile mahallede yaşayan öğrenciler ve gönüllü eğitmenler Mahalle Meclis ofislerinde gerçekleştirilen programla bir araya geliyor. Eğitim İçin Gönüllü Destek Programı, temel eğitim okullarının ikinci kademelerinde (5,6,7 ve 8. sınıflar) eğitim görmekte olan öğrencilere, Gönüllü eğitmenler tarafından müfredat konularıyla paralellik içinde, alternatif ve çocukların aktif katılımını benimseyen yöntemler ile eğitim desteği verilmesini kapsamaktadır. Okul derslerine destek olmak üzere Matematik, Türkçe, İngilizce konularında öğrencilere alternatif teknikler ile öğretim desteği sağlanıyor. Özellikle çocukların aktif katılımını sağlamayı amaçlayan ve çocukların oynarken öğrenmelerini sağlayan teknikler kullanılıyor.
Eğitim İçin Gönüllü Destek Programı Genel Koordinatörü Güneş Güneysu; “Eğitim İçin Gönüllü Destek Programı, eğitimde adalete ve bireysel gelişme farklarının azaltılmasına katkı yapmak amacıyla yola çıkmıştır. Programın uygulama yönünden öğrenci merkezli olmasını son derece önemsiyoruz. Öğretmenin öğrenciyi yönlendirmesi yerine, öğrencinin öğretmeni yönlendirmesi esasına dayalı bir uygulama olduğundan sınıf sistemi yok. Günlük ödevlerine destek olunduğundan tüm öğrenciler bir arada, bir masa etrafında çalışmalarını sürdürüyorlar. Birlikte iş üretme alışkanlıkları gelişiyor. Herkes istediği derse ait ödevi yapıyor. Oto kontrol ve kendi kararını tayin edebilme alışkanlığı kazanıyor. Birlikte çalıştığı kişilere saygı gösterme alışkanlıkları gelişiyor. Başkaları ile iyi ilişkiler kurma, toplumsal kurallara uyma, sorumluluk yüklenebilme, başkalarına yardım etme, haklarını kullanabilme becerilerinin ve alışkanlıklarının gelişmesinde önemli katkılar sunuyor. İki ders arasında bir beslenme zamanımız var. Okuldan çıktıklarında eve uğramadan geldikleri için acıkıyorlar. Gelirken yoldan edindikleri atıştırmalıklar genellikle ambalajlı gıdalar ve gazlı içecekler oluyor. Bu noktada, sağlıklı beslenme ve sofra adabı farkındalığı gündeme geldi. İkram edilen kumanyalar ile sağlıklı beslenme konusu vurgulanıyor. Program, aylık etkinlik uygulamaları ile de farkındalık yaratma ve sosyalleşme katkıları da sağlıyor”