Esenler Mahalle Sakinleri Halı Sahadan Memnun

18/08/2016 · Haberler
Esenler Mahalle Sakinleri Halı Sahadan Memnun

Esenler Mahalle Meclisi, Esenler Gençlik ve Spor Kulübü Halı Saha tesislerinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve mahalle sakinlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esenler Mahalle Meclis Başkanı İrfan Kütüklü; “Mini halı saha  inşaat halinde iken burada ikamet eden komşularımızdan özellikle Serinkent ve Güvenevler site sakinlerinin bazı endişeleri vardı. Bu endişelerini belirten bir dilekçe ile mahalle sakinleri kent konseyine müracaat ederek konunun görüşülmesini talep ettiler. Esenler Mahalle Meclisi olarak bu taleplerini dikkate alarak başta belediye başkanımız olmak üzere belediye, Esenler Mahallesi Spor Kulübü ve Site yöneticileri ve mahalle sakinlerini şubat ayı içinde bir araya getirdik. Site yöneticileri Halı sahanın açılmasıyla ortaya çıkabilecek sorunları ve kaygılarını açıklayarak Halı sahanın yapılmamasını istediler. Belediye başkanımız  Ülgür Gökhan, site yöneticilerinin endişelerini ve taleplerini dinledikten sonra;  ‘Daha ortada bir şey yok. Endişe kaygıya gerek yok. Semt sahasının açılışından üç ay sonra sizlerle yeniden Mahalle meclisi bizi biraraya getirsin, sahanın kullanım ve işletmesiyle ilgili mahallelinin endişeleri devam ediyor mu etmiyor mu birlikte değerlendirelim. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, ben sahayı hemen ertesi gün yıkacağım’ diyerek söz vermişti. Üç ay geçti. Mahalle meclisi olarak biz de şimdi bu toplantıyı düzenledik ve  durumu konuşacağız.” diyerek sözü Esenler Gençlik Spor Kulübü başkanı Nihat Duman’a verdi.

Esenler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nihat Duman; “Saha 4 Mayıs’ta açıldı.  Biz klasik spor kulüplerinden biraz farklı olmak istedik. Esenlerde ikamet eden miniklerimizi alıp geliştirip, eğitip, büyütüp, spor ahlakı, spor kültürü her şeyi vererek sıfırdan başlayarak kendi çocuklarımızla takım yaratalım istedik. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi BESYO bölümü, Ekim’den itibaren  burada uygulamalı olarak çocuklarımıza katkı sunacaklar. Şu anda minikler okulunu açtık. Her yıl tekrarlanacak. Bizim U; 12-14-17 takımlarımız devreye girecek onlarla maçlara gideceğiz. Sahayı teslim aldıktan sonra sabah 8.00 akşam 9.00 burada olduk. Kuralları iyi koymak istedik. Şu ana kadar iyi geldik. Yürüyüş yolu yapıldı mahalle sakinleri yürüyüşlerini yapıyorlar haftada 3 gün bayanlarımız burada belediye etkinliği olarak spor çalışması yapıyorlar step,aerobike katılan kayıtlı 41 bayan oldu. Sahayı okullarımıza tahsis ettik beden eğitimi derslerini burada yaptılar ve yapmaya devam edecekler. U; 12-14-17 maçlarını burada yapıyorlar. Bizlere destek verin yanımızda olun. Başlangıçtaki olumsuz algı kırılsın. Sizlerin desteğiyle daha çok hizmet vermek istiyoruz. Belirlenmiş kuralların dışına çıkmadan sahayı herkese kullandırmaya çalışıyoruz.”

Daha sonra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan;“3 ay sonra gelmeye söz vermiştik. 3 ay sonunda ne oluyor bitiyor görelim dedik. İlk etapta güzel şeyler gördüm. Çocuklar antrenman yapıyor veliler bekliyor. Olumlu bir faaliyet var. Varolan halı saha örnekleri olumsuz intibalar yaratmıştı. Kulüp başkan ve yöneticileriyle  konuştuk; bir disiplin altında, tamamen gençlere yönelik hizmet olsun,  açılış kapanış saatlerini  dikkatli tespit edersek kimse rahatsız olmasın dedik. İnsanların görmeden ikna olması mümkün değildi. Kulüp yöneticileri ve başkanına mahalle sakinlerine  güvendim ve 3 ay sonra konuşacağız dedim. Ve gördüm ki baştan belirlenmiş kurallarla burada çocuklarla faaliyetler devam ettiriliyor. Genel olarak bir memnuniyet olduğunu gördüm ve bana gelen bilgiler de bu yöndeydi. Şimdi sizlerin sahayla ilgili değerlendirmenizi ve önerilerinizi, eleştirilerinizi almak istiyorum.” dedi.

Toplantıya katılan mahalle sakinleri ve özellikle şikayetçi olan Serinkent ve Güvenevler site yöneticileri, sahanın kullanılış biçimi ve işletilmesinden memnun olduklarını, kendi çocuklarının da sahadan yararlandığını, başta duydukların kaygılarının kalmadığını ifade ederek, belediyeye ve başkana teşekkür ettiler.

ÜST