Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi ve Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı tarafından Çanakkale Belediyesi’nin katkıları ile Cevatpaşa Mahallesi Veliyaşin caddesinde iftar düzenlendi.
Merkez Ortaokulu binası önünde gerçekleştirilen iftara Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cevatpaşa Mahalle Meclis Başkanı Şevket Ağan, Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu ve mahalle sakinleri katıldı.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Tutmuş olduğu oruçları Allah kabul etsin, ramazanınız mübarek olsun. İnşallah bayrama da sevdiklerimizle erişiriz. Mahalle iftarları güzel oluyor. Bu mahallede çocukluğumuz geçti. Epeydir görmediğim dostları mahallelilerimi gördüm. İnsan kendi mahallesinde tanıdıkları görünce daha duygusal oluyor. Ramazan ayı sadece ibadet değil aynı zamanda dostluk, barış, sevgi ve mağdur durumda olanların sevindirildiği çok önemli bir ay. Burada hep beraber olarak dostluğumuzu, barış içinde yaşamaya yönelik duygularımızın pekiştiği iftarlar çok önemli. Bu kentte huzur içinde yaşıyoruz inşallah bundan sonrada yaşayacağız. Bu vesileyle tam da bu mahallenin sembolü olan merkez ortaokulunun bulunduğu alandayız. Burada merkez ortaokulu bir semboldür. Çanakkale’nin ilk ortaokuludur. Burada binalar yenilendi. Ve iki bina yapıldı. Burada merkez ortaokulu yaşamalı. Yaşatılması ve yeniden oluşması için mücadele eden hemşerilerimin mahallelilerimin arkasındayım, önündeyim, yanındayım. Merkez ortaokulunu istiyoruz ve merkez ortaokulunu yaşatacağız. Bazı mahalle ve sokaklarda kentlerde sembol kurumlar binalar ve okullar vardır. Burada merkez ortaokulunda birçok isim eğitim gördü ve buradan mezun olan birçok çocuk bugün hem ülkemizde hem yurt dışında çok başarılı işler yapmaktadır. O isimleri yaşatmamız lazım. Bu mahallenin sembollerine el sürdürmeyiz, sürenlere mücadelesini yaparız. Israrla söylüyorum merkez ortaokulunu alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğim. Mübarek gecede bir aradayız. Allah’a dua ediyoruz bu da dileklerimizden biri olsun bunu Allah’ta diliyorum. Merkez Ortaokulu yeniden ortaya çıksın” dedi.